Met kaarsen is het altijd gezellig

Geschreven door Redactie

Winter, kou en donkere dagen. De feestdagen zijn dan wel voorbij, maar de winter moet eigenlijk nog beginnen. Bij winter denk je al snel aan een openhaard en kaarsen. Kaarsen maken het gezellig in huis. Daar zijn wij het allemaal wel over eens.

Je kunt je kaarsen in allerlei soorten en maten kopen in diverse (online)winkels. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf je eigen kaarsen te maken. Zelf kaarsen maken is niet alleen leuk, het is ook helemaal niet moeilijk! En bovendien is het ook nog eens een mooie manier om al die restjes van oude kaarsen nuttig te gebruiken. Met eenvoudige middelen kun je vaak al tot heel leuke resultaten komen en internet staat er vol mee! Dus gewoon even Googelen en ga zelf aan de slag. Daarna is het decoreren geblazen, dus hier een aantal tips:

  • Zet eens wat kaarsen in je slaapkamer, sterker nog, steek ze ook eens aan vlak voordat je naar bed gaat. Moet je eens kijken hoe romantisch dat is of wat het een oase van rust kan brengen.
  • Plaats waxinelichtjes in verschillende soorten glaasjes en potjes en zet ze bij elkaar op een schaal. Leuk voor op de salontafel, dressoir of zelfs op de grond.
  • Laat jij weleens een kaarsje branden op het toilet? Gebruik dan vooral een geurkaarsje (waxinelichtje). Zo ruikt je wc altijd fris en het staat ook nog eens gezellig.
  • Durf vooral gekke en felle kleuren te gebruiken, zeker als de rest van je huis neutraal is en zet je kaarsen in verschillende hoogtes in een kandelaar en bij elkaar. Zo creëer je een echte Eye Catcher in je huiskamer.
  • Heb jij een openhaard maar is het bijvoorbeeld (nog) niet koud genoeg om deze te laten branden? Plaats een aantal stompkaarsen in verschillende hoogtes (en kleuren) in de openhaard. Staat supergezellig en ook kaarsen geven warmte af!