Huidpassie! Met een gezond uiterlijk ouder worden

Geschreven door Redactie

We willen beginnen om iedereen het beste te wensen voor het nieuwe jaar met veel gezondheid!

Als je gevraagd wordt iets te schrijven over je passie “de huid” dan kan je dat niet weigeren. Veel mensen zullen ons kennen van onze praktijk in Lelystad. Samen met mijn zoon Niel en een geweldig team behandelen we veel patiënten. Per 1-9-2021 zijn wij ook de trotse eigenaren van het Huid- en Oedeemcentrum in Dronten, Harderwijk en Urk.

Ooit begonnen met een schoonheidssalon en pedicure. Het verwijderen van huidoneffenheden, acné, overbeharing, permanente make-up en eigenlijk elke cosmetische behandeling die je kon bedenken voerden wij uit. Maar mijn hart ging uit naar de medische kant van het vak. Dus ben ik een aantal jaar geleden de HBO-opleiding Huidtherapie gaan volgen, samen met mijn zoon Niel. Hoe leuk is dat, met je zoon naar school om vervolgens samen een praktijk op te bouwen. Hij deelt ook echt mijn passie om “de huid” te verbeteren. De patiënten die bij ons komen kunnen bijv. last van oedeem hebben. Oedeem is een teveel aan vocht wat in het lichaam op bijna elke plek kan zitten. De oorzaak hiervan kan, een slecht vaatstelsel, operatie of aangeboren zijn. Oedeem kan veel overlast veroorzaken en minder mobiliteit geven. Een van de oplossingen is zwachtelen en therapeutische elastische (steun)kousen aanmeten. In een van de volgende columns zal ik dieper ingaan op verschillende huidproblemen.

Men wil met een verzorgd uiterlijk ouder worden en ook socialmedia zorgt voor een veranderd beautybeeld. Er wordt veel geld aan huidverzorging uitgegeven maar vaak is niet wetenschappelijk aangetoond dat deze producten werken. Ook inzichten en kennis hierover is vergroot de laatste jaren. Lasers voor huidverbetering zijn gemoderniseerd en geven goede resultaten. Littekens verminderen na acné of een trauma is echt mogelijk maar hier zal ik later op terugkomen.

Ik ben trots op onze praktijken en het voelt goed dat om de medische kant te kiezen zonder dat de andere onderdelen zoals ons wellnesscentrum Aestas hieronder leidt. De sauna en zwembad is kleinschalig maar effectief.

Wij hopen u ooit eens in onze praktijken te ontmoeten. Indien jullie vragen hebben over bepaalde huidproblemen en behandelingen hiervoor kunt u ons mailen op info@huidtherapie-lelystad.nl of we behandelen uw vraag in een volgende column.

Of kijk op onze website voor meer informatie www.sommer-huidtherapie.nl of www.huidenoedeemcentrum.nl