Drie tips bij het wassen van je haren

Geschreven door Redactie

Was je haren zonder te beschadigen.

Je haren wassen, een makkelijk klusje toch? Nat maken, shampoo erin en uitspoelen. Toch kan je je haar beschadigen als je het niet op de juiste manier wast. Met deze tips weet je zeker dat je haar lekker schoon en goed verzorgd is.

Watertempratuur

Wassen met te heet water is super slecht, maar met koud water wordt het niet schoon. Was je haren daarom met lauwwarm water. Dan zit je altijd goed.

Hoofdmassage

Als je je hoofdhuid goed masseert tijdens het wassen dan wordt de doorbloeding gestimuleerd en vermindert de kans ook haaruitval. Maak met je vingertoppen roterende bewegingen op je hoofd tot je je hele hoofd hebt gehad.

Voorzichtig droog maken

Druk je haar rustig en met een beetje beleid droog. Stevig droogwrijven beschadigt je haar en brengt het ook nog eens onnodig in de war. Druk het water daarom zo goed mogelijk uit je haar en wikkel een handdoek op je hoofd. Na ongeveer 15 minuten is het meeste vocht geabsorbeerd.