Luide niezers zijn uitbundiger

Geschreven door Redactie

Je nies zegt iets over wie je bent

Zijn jouw niezen in de hele buurt te horen? Dan betekent dit volgens wetenschappelijk onderzoek dat jij gezellig en extravert bent. Je nies weerspiegelt je persoonlijkheid.

Wie ben jij?

Er is veel verschil tussen de manier waarop mensen niezen. De een is van 'hou je vooral niet in’ en laat iedereen meegenieten, de ander meer van een bescheiden hatsjoe. Je kan niet heel veel  doen aan hoe je niest, dat gaat automatisch. In het algemeen wordt er gezegd je nies niet in te houden. Tenslotte gaat er veel kracht mee gepaard ( je niest met een snelheid van zo'n 241 km per uur).

Echter uit Amerikaans neurologisch onderzoek door neuroloog en psychiater Alan Hirsch heeft jouw nies een directe link met jouw persoonlijkheid. Volgens hem zijn luide niezers vaak extraverter, uitbundiger en luidruchtiger.