Google wil het makkelijker maken om jezelf bestanden te sturen

Self Share richt zich op het overzetten van bestanden op jouw eigen apparaten.

Google heeft onlangs een functie uitgebracht waarmee gebruikers snel gegevens, zoals foto's of documenten, kunnen verzenden naar een persoon in de buurt met een Chromebook of Android-apparaat. Nu blijkt dat ontwikkelaars werken aan het updaten van die functie, zodat gebruikers gemakkelijk gegevens kunnen verzenden over hun eigen apparaten.

Nearby Share kwam in juni naar Chrome OS-apparaten en concurreert met vergelijkbare technologieën zoals AirDrop van Apple. Op zondag ontdekte Chrome Story, een blog gericht op Chrome en Chrome OS, een "add feature flag" in de Chromium Gerrit die verwijst naar een toevoeging aan Nearby Share genaamd Self Share. De functie "maakt naadloos delen tussen de eigen apparaten van een gebruiker mogelijk", aldus de vlag.

Self Share zou het mogelijk maken om gegevens naar jezelf te sturen zonder het gebruik van e-mail of cloud drives van derden. Met behulp van Bluetooth, WebRTS of peer-to-peer Wi-Fi zouden gegevens binnen enkele seconden moeten worden overgezet naar een nabijgelegen Chrome OS- of Android-apparaat.