De Grootste Steden van Italië

Geschreven door Redactie

Het maakt niet uit in welke stad je bent in Italië, over het eten hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken

Napels

Het gebied waar Napels ligt, spreekt Campania en Napolitaans. Dit dialect is zo anders dan het standaard Italiaans dat je het bijna een taal zou kunnen noemen. Veel typisch Italiaanse gerechten komen uit deze stad, zoals Napolitaanse pizza en pasta Napoletana. Vanaf Capodi Hill kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving. Ook kun je vanaf daar de Vesuvius zien, wat ook bijzonder is. De vulkaan is 1281 meter hoog en ongeveer 8 kilometer in diameter.

Milaan

Milaan ligt midden in de Povlakte, waar de naam van de stad vandaan komt: Mediolanum. Het is de hoofdstad van de regio Lombardije. Als het op mode aankomt, kan de stad concurreren met plaatsen als Parijs. Hier komen bijvoorbeeld modeontwerpers als Armani en Versace vandaan. Daarnaast is Milaan een echte cultuurstad, zoals het beroemde La Scala en een van de grootste conservatoria van Italië: Conservatorio Giuseppe Verdi. In het klooster van Santa Maria delle Graxie kun je het fresco Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci bewonderen.

Rome

Met ongeveer 3 miljoen inwoners is Rome de grootste stad van Italië. Zelfs met alle attracties in de stad gesloten, is er meer dan genoeg te zien in Rome. De stad ligt in de regio Lazio in Midden-Italië. In deze stad zijn talloze kerken, fora, pleinen en musea te bewonderen en te bezoeken. Het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon, het Forum Romanum zijn slechts enkele van de vele historische bezienswaardigheden.