Noord-Hollandse scholen strijden om finale Op weg naar het Lagerhuis

Geschreven door Redactie

De debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ is terug. Uit alle provincies doen scholieren mee. Noord-Holland houdt de voorronde op 17 en 18 februari 2022.

Scholieren van 18 Noord-Hollandse scholen strijden dan om een plek in de landelijke TV-finale. De finale van de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland is op 6 mei te zien bij BNNVARA op NPO2.

Noord-Hollandse voorrondes

De voorrondes zijn donderdag 17 februari en vrijdag 18 februari vanaf 10.00 uur in eventcenter Claus in Hoofddorp. De scholieren debatteren over stellingen als: ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen’, ‘De provincie moet preferenda organiseren’ en ‘Landen die breken met het Europees recht moeten de Europese Unie uit’. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk spreekt op 17 februari tussen 14.00 uur en 15.00 uur met scholieren over wat hen bezighoudt en hoe zij naar verkiezingen kijken. Met het programma kunnen jongeren hun debattechnieken trainen en maken zij kennis met de politiek van de provincie.