National Tortilla Chip Day

Geschreven door Redactie

National Tortilla Chip Day op 24 februari viert een knapperige chip die je op verschillende manieren kan genieten!

De dag deelt ook de geschiedenis van de chip en vele manieren om van dit heerlijke hapje te genieten.

Iedereen houdt van tortillachips! We serveerden ze meestal met salsa, chili con queso, guacamole, kaasdips of andere dipsauzen. Tortillachips worden gemaakt van maïstortilla's die in partjes worden gesneden en vervolgens worden gebakken. De tortilla's zijn gemaakt van maïs, plantaardige olie, zout en water. Meestal gemaakt met gele maïs, kunnen tortilla's ook worden gemaakt met witte, blauwe of rode maïs.

Hoewel tortillachips altijd zijn beschouwd als Mexicaans eten, bekend als tostadas, werden ze eind jaren veertig voor het eerst in massa geproduceerd in Los Angeles. Rebecca Webb Carranza krijgt erkenning voor het populair maken van de chips. Zij en haar man hadden een delicatessen- en tortillafabriek in Los Angeles. En het ontstaan ​​ervan gebeurde bijna per ongeluk!

De inspiratie sloeg toe toen de tortilla-productiemachine de misvormde tortilla weggooide. Carranza realiseerde zich dat ze in driehoeken konden worden gesneden en gebakken. Ze verkocht ze vervolgens voor een dubbeltje per zak in de El Zarape Tortilla Factory. Carranza ontving in 1994 de Golden Tortilla Award voor haar bijdrage aan de Mexicaanse voedingsindustrie.

Een ander favoriet gerecht gemaakt met tortillachips is nacho's. Ignacio "Nacho" Anaya creëerde het gerecht dat we nacho's noemen rond het jaar 1943. De tortillachips worden geserveerd met gesmolten of geraspte kaas. Extra toppings worden vaak toegevoegd, zoals vlees, salsa, bonen, tomaten, in blokjes gesneden ui, sla, olijven, jalapenos, guacamole en zure room.

Wat kun je vandaag doen?
- Vier het door tortillachips te eten!
- Maak wat nacho's.
- Nodig vrienden en familie uit om te genieten van tortillachips met je favoriete toppings.
- Bezoek een lokaal restaurant met de lekkerste verse frites. Vergeet ook niet om hen een shout-out te geven!

Gebruik #NationalTortillaChipDay om op sociale media te posten.