28 maart is het 'Iets op een stok dag'

Geschreven door Redactie

Elk jaar op 28 maart, is Iets op een stok dag een eetvakantie waar je je creatieve talenten kunt gebruiken. Als je eenmaal begint zijn de mogelijkheden eindeloos. Voedsel dat op een stokje komt is leuk en gemakkelijk te eten.


Er is niet veel dat niet op een stokje kan worden gezet als het over eten gaat. Soep is misschien die ene uitzondering, maar als het lekker bevroren was, zouden we een uitzondering kunnen maken.

Van koele zomertraktaties zoals de ijslolly tot bevroren voedsel zoals de maïshond, eten op een stokje is een van 's werelds geweldige uitvindingen. Kabobs met vers fruit en spiesjes van gegrilde groenten en vlees zijn beide zomerfavorieten.

Straatbeurzen en foodtrucks hebben een verscheidenheid aan recepten gemaakt om op een stokje te gaan die ons van het ontbijt naar de honger na het feest brengen met smaakcombinaties die ons soms doen afvragen waarom we dat niet eerder hebben geprobeerd! Of het nu vers en gezond is of gepaneerd en gefrituurd, de menukeuzes zijn breed en overvloedig voor Iets op een stok dag.