Ronde van Noord-Holland 23 april 2022

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 23 april aanstaande is waarnemend wethouder voor sport Coen Lageveen om 08.00 uur bij het officiële startsein van de Ronde van Noord-Holland op de Koemarkt.

De Ronde van Noord-Holland is een echte lenteklassieker. Alle routes komen langs karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Met de bloeiende tulpenvelden, groene polders en de huppelende lammetjes in de weide. Deze amateurfietsronde wordt georganiseerd door Le Champion en kent drie startplaatsen, Alkmaar, Hoorn en voor het eerst dit jaar ook Purmerend.

Purmerend is erg enthousiast om voor de eerste keer naast Alkmaar en Hoorn één van de startlocaties te zijn voor deze 48ste editie van dé lenteklassieker, de Ronde van Noord-Holland. Wethouder Lageveen: “De gemeente Purmerend heeft sport en bewegen al langere tijd hoog in het vaandel staan. Na een lange coronaperiode - waarin nagenoeg alle evenementen stil kwamen te liggen - verdienen beide thema’s nu wel weer wel wat extra aandacht. Wij zijn dan ook blij dat sportevenementen als deze weer doorgang kunnen vinden! Ook voldoet dit evenement aan meerdere pijlers van de vorig jaar opgeleverde sportvisie waaronder inclusief sporten en bewegen, vitale sport - en beweegaanbieders en positieve sportcultuur.”

Een route voor iedereen

Deze ronde, met verschillende afstanden, stimuleert inwoners om verrassende plekken binnen Noord-Holland te ontdekken op de fiets. Voor zowel fanatieke en recreatieve fietsers zijn er prachtige routes over 80, 110 en 160 km. Het is mogelijk om te starten vanuit Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Tijdens deze vrije toertocht bepalen de deelnemers zelf in welk tempo ze de route fietsen. Het is dus mogelijk om op je gemak te genieten van de prachtige omgeving maar ook om op volle toeren te gaan!

Ontdek Noord-Holland

Alle startlocaties fietsen over dezelfde route over 80, 110 of 160 km. Door de diverse opstaplocaties fietsen duizenden deelnemers verspreid door heel Noord-Holland. De 160 km komt onder andere langs Alkmaar, Schoorl, Schagen, Kolhorn, Medemblik, Hoorn, Purmerend, Castricum en Egmond aan den Hoef. De 110 km komt onder andere langs Hoorn, Purmerend, Heemskerk, Castricum, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Heerhugowaard. Als deelnemers liever in een rustiger tempo fietsen, dan is de 80 km een ideale afstand. Deze route gaat langs typisch Noord-Hollandse dorpjes als Oosthuizen, Spijkerboor, West-Grafdijk en Ursem.