Vandaag is het nationale Wijndag

Geschreven door Redactie

Elk jaar op 25 mei schenken wijnliefhebbers overal een glas van hun favoriete wijn om Nationale Wijndag te vieren.

Wijnmakers zullen verschillende wijnen combineren om complexere smaken te creëren.

Rode wijnvariëteiten produceren diepe robijnrode tinten, evenals subtiele amber- en bruintinten. Hun prachtige kleuren duiden op de komende seizoenswisseling. Daarmee kunnen we ook op zoek naar heerlijke menuwijzigingen. Trouwens, wat is een betere manier om te genieten van een geweldige fles wijn dan door het te combineren met uitstekend gezelschap en eten.

Witte wijnen zijn over het algemeen zoeter dan rode wijnen en worden het best gekoeld geserveerd. De meeste rode wijnen worden op kamertemperatuur geserveerd. Een zoete rode moet echter ook worden gekoeld voor de beste smaak.

Nagenieten met familie en vrienden onder het genot van een glas wijn. Geniet van wijn bij een favoriete maaltijd. Plaats foto's met #NationalWineDay op sociale media en tag ONS!