Column - Ada Kaspersma Inzicht in je spirituele groei

Geschreven door Redactie
Column - Ada Kaspersma Inzicht in je spirituele groei

Vierde chakra

Het vierde chakra is het hartchakra, het middelste chakra (van de zeven), en de verbinding tussen je onderste drie chakra’s en de bovenste drie. In je hart komt alles samen. Het vierde chakra staat voor onvoorwaardelijke liefde, zowel voor liefde geven als liefde ontvangen. Het staat ook voor liefde, verbinding en compassie voor jezelf.

Balans is hier belangrijk: balans tussen geven en nemen, tussen het vrouwelijke en het mannelijke, het spirituele en het aardse. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra.

Wanneer ons vierde chakra in balans is, accepteren we onszelf zoals we zijn. Het zorgt ervoor dat je een warm en liefdevol mens bent. Je voelt je veilig en anderen voelen en ervaren dit ook bij jou. Angst, jaloezie, moeite om dingen los te laten zijn tekenen dat je hartchakra niet in balans is.

Er horen twee kleuren bij dit chakra: zowel groen als roze. Groen staat ook voor harmonie en evenwicht. Aventurijn is groen en staat voor een gevoel van welzijn, welbevinden. De steen werkt kalmerend en trekt voorspoed en geluk aan. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. En ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om rozenkwarts niet te noemen met zijn zachte, liefdevolle energie bij dit chakra.

Bloemen oliën zijn de geuren en ook de essentiële oliën die je hart openen. Jasmijn en roos zijn prachtige essentiële oliën hiervoor, maar deze zijn erg kostbaar. Een betaalbaardere olie is ylang ylang, een exotische bloem met een heerlijke, zoete geur. Ylang ylang is heel effectief bij spanning, stress, depressiviteit, en slaap- of concentratieproblemen.

De genoemde essentiële oliën en edelstenen zijn te koop in mijn webshop www.bebalancedbeads.nl.Onze Ambassadeurs