Nu te zien! Sharon’s Good Food, de duurzaamste kookshow van Nederland

Geschreven door Redactie

Topchefs geven nieuwe eetcultuur vorm, voor een gezond en lekker 2050.

Chefkok Sharon de Miranda (o.a. Food Forum en Binnenste Buiten) kookt elke maand samen met creatieve topchefs een gezond, lekker én duurzaam gerecht. Voedselproducenten dagen de chefs uit om te koken met hun product. Samen geven zij een nieuwe eetcultuur vorm die past binnen de grenzen van onze planeet. Welke filosofie, kooktechnieken, materialen en smaken bepalen ons toekomstige bord eten? Met een dosis keukenhumor en zonder enig blad voor de mond, vraagt Sharon topchefs het hemd van het lijf in deze online meekookshow op FoodTube. Bekijk de eerste aflevering, klik hier.

Vegan crème patissière en Ohitashi

Sharon duikt in de eigenzinnige keukens van nationale en internationale chefs zoals Noah Tucker (Lady Bird & Yerba), Joris Bijdendijk (o.a. RIJKS & Wils) en Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja (Undercover). In de eerste drie afleveringen koken drie avant-garde Nederlandse chefs met internationale roots vernieuwende recepten. Zo maakt chef Bijdendijk een vegan crème patissière met pastinaak en Nedervanille, kookt chef Kit een paksoi Ohitashi (groente in Japanse dashi-bouillon getrokken), en deelt chef Tucker zijn signatuurgerecht Southern Fried Chicken van restaurant Lady Bird.

Voedselvisie 2050

Provincie Flevoland, initiatiefnemer van het Food Forum en Sharon’s Good Food show, heeft chef-kok Sharon de Miranda gevraagd om een gezond, lokaal en duurzaam menu van de toekomst te ontwikkelen. Dit menu is geïnspireerd op het EAT-Lancet principe en heeft onlangs het Greendish cerificaat ontvangen. Het menu voldoet hiermee als eerste in Europa aan de voedselvisie voor 2050, opgesteld door de EAT-lancet commissie. Naast meer plantaardig eten is ook regionaal geproduceerd voedsel een speerpunt. Het EAT- Lancet model is de inhoudelijke ruggengraat van Sharon’s Good Food show.

Over Food Forum

Food Forum is het Flevolandse paviljoen op Floriade Expo 2022. Het is gebouwd op man-made land, meters onder zeeniveau. Met grassen en gipsbloemen in de tuin als knipoog naar het zeeschuim. Hier presenteren Flevolandse ondernemers zich, en kun je de Flevoland Food Experience bezoeken waar je virtueel een vlucht maakt over het voedsellandschap van Flevoland. Sharon de Miranda is vanaf het allereerste begin betrokken en kookt hier dagelijks met lokale producten van Flevolandse bodem volgens het Eat Lancet principe.