Zo weet een inbreker dat je op vakantie bent

Geschreven door Redactie

We delen alles op social media zeker in de vakantie periode. Maar is dat wel zo verstandig? De inbreker kijken ook mee.

Je kijkt al een tijdje uit naar je vakantie en als je dan aan het genieten bent wil je dat natuurlijk delen met je familie en vrienden. Maar pas op de inbrekers kijken ook mee. Uit onderzoek is gebleken dat criminele bendes op sociale media kijken of mensen op vakantie zijn.

Wil je toch je kiekjes delen doe dit dan zonder dat de inbrekers kunnen meekijken. Op Instagram kun je een ‘beste vrienden’ lijst aanmaken. Je kan er dan voor kiezen of je deze voor iedereen beschikbaar wil maken óf alleen voor je beste vrienden. Twitter heeft ook zo’n functie, Twitter Circle. Hierdoor zijn je tweets alleen te lezen voor een selecte groep mensen.

Het beste is om je sociale media even helemaal af te sluiten voor onbekende. Zo kan bijvoorbeeld privéaccounts maken, zodat alleen je volgers je posts kunnen zien. Na je vakantie ka je je account dan weer openbaar te maken.