Ga er op uit en beleef plezier met TIER

Geschreven door Redactie
Ga er op uit en beleef plezier met TIER

Fiets met Tier lekker naar je werk, school of maak een heerlijke fietstocht door Almere. Ook kun je met de scooter op pad!

Tier is een aanbieder van deelmobiliteit. Het bedrijf biedt deelfietsen en scooters aan. De scooters kunnen snelheden halen tot 45 kilometer per uur. De fietsen van Tier zijn ook elektrisch en halen snelheden van 25 kilometer per uur. Tier zorgt ervoor dat de voertuigen opgeladen zijn, daar hoef jij je dus niet druk om te maken.

Wanneer je een Tier fiets of scooter wil gebruiken, meld je je aan via de app. Deze moet je dus eerst even downloaden. Op de onlinekaart kun je zien waar de scooters en fietsen staan. De scooters of fietsen zijn te ontgrendelen door de QR-code, daar-na volg je de stappen.

Het voertuig parkeer je aan het einde van je rit in een parkeergebied. In rode gebieden kun je niet parkeren. Voor de fi ets en scooter betaal je 1,00 euro starttarief per rit. Daarna kost de fi ets 15 cent per minuut en de scooter kost 30 cent per minuut. Je kunt ook een speciaal abonnement afsluiten. Daar lees je op de website www.tier.app/nl.Onze Ambassadeurs