Dit is waarom veganistisch eten goed is

Geschreven door Redactie
Dit is waarom veganistisch eten goed is

Steeds meer mensen nemen de overstap van vlees naar vegetarisch. En daar heeft iedereen zo zijn redes voor. Hier leggen wij uit waarom vegetarisch eten ook gezond kan zijn voor mens en dier!

Dieren

Veganistische zijn is natuurlijk op de eerste plaats goed voor de dieren, omdat er geen dieren worden gebruikt voor het maken van eten. Het draag bij aan het dierenwelzijn en een veganist maakt jaarlijks al verschil voor tientallen dieren. Veel mensen die veganist zijn doen dit ook voor het dieren welzijn.

Natuur & milieu

De veehouderij draagt bij aan een van de grootste uitstoot (zeker 18% van het totaal) van broeikasgassen. Daarmee is de veehouderij ook een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Door vegetarische te eten kies je bewust voor een duurzaam alternatief en voor een schonere, leefbare planeet.

Gezondheid

Een uitgebalanceerd, plantaardig voedingspatroon bied alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven. Door (meer) plantaardig voedsel te eten, verklein je de kans op hart- en vaatziekten, en ander ziektes. Plantaardig voedsel bevat overigens geen cholesterol en minder verzadigde vetten.

Medemens

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat de productie van vlees, zuivel en eieren op een zeer grote schaal veevoer wordt verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van al het landbouwgrond gebruikt voor veeteelt. Bovendien is er ongeveer 7 kilo veevoer nodig om 1 kilo vlees te 'maken'. Het is dan ook efficiënter om landbouwgrond direct in te zetten voor voedselproductie ten naam van menselijke consumptie. Op die manier kan je een bijdrage worden geleverd aan de vermindering van het wereldvoesdelprobleem.


Onze Ambassadeurs

Ons Purmerender bekeken ook: