Dit is waarom appels gezond zijn

Geschreven door Redactie

Appels heeft in vergelijking tot ander fruit weinig vitamine C. Dat weerhoud er niet van dat appels hartstikke gezond zijn!

Een appel zit bomvol vezels en kalium en bovendien bevatte appels weinig calorieën, zo'n 80 in 1 appel.  Om de meeste vitamines uit een appel te halen kun je hem het best met schil eten, want daar zit namelijk een groot deel van de vitamines en mineralen in.

Hier volgen een aantal voorbeelden waarom appels zo goed zijn.

Afvallen met appels

Als je appels eet wanneer je trek hebt werk dat perfect. Je hongergevoel verdwijnt en je krijgt weinig calorieën binnen. Goed als je een paar kilo's kwijt wilt hebben

Appel positief effect tanden

Als je appels eet beschermt dat ook je tanden. Het sap van de appel kan vele bacteriën doden en dus kan het de bederving van de tanden tegen gaan. Toch zit er een minpunt aan, de appel kan namelijk ook het tandglazuur aantasten door de zuren uit de appel. Eet daarom de appel het liefst gelijk na je maaltijd. 

Uithoudingsvermogen

Appels bevatten antioxidant 'quercetine' ok bekend onder de naam flavonoïde. Dit zorgt voor mee zuurstof in de longen waardoor je uithoudingsvermogen vergroot.

Ontgiften van de lever

Appels dragen bij aan het ontgiften van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het opslaan en omzetten van de voedingsstoffen wat uit ons voedsel komt.